miercuri, 5 decembrie 2012

Zădărnicirea planului lui Dumnezeu făcut pentru noi. (Luca 7:30)„Fariseii și învățătorii legii au zădărnicit planul lui
Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui Ioan” .
Planul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii, este ca
niciunul  să nu piară, ci toți să fie mântuiți. Planul lui Dumnezeu constă în a da, deoarece este mai ferice să dai decât să să primești (Fapte 20:35).
„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a
dat pe singurul Său Fiu…” (Ioan 3:16)
Dumnezeu face ce este mai greu, iar noi adesea nu
facem ce este ușor - să primim. Fariseilor și învățătorilor legii, Dumnezeu nu le cerea altceva decât să primească ce li se dădea în dar.
Astăzi, uneori, botezul se plătește, dar Ioan boteza
gratuit și, cu toate acestea, oferta cerului era refuzată.
Domnul Isus se autodefinește la fântâna din Sihar ca
fiind „darul lui Dumnezeu”.  Din nefericire, mulți oameni ca și acei contemporani ai Domnului Isus, fac la fel și astăzi şi zădărnicesc planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind un cadou atât de valoros cum este mântuirea.
Ei trebuiau să primească botezul lui Ioan, noi trebuie
să-L primim pe Domnul Isus dar ceresc ca să împlinim planul lui Dumnezeu făcut pentru noi. Cel mai important lucru în viața noastră pe pământ este de a știi dacă tot ce gândim, vorbim sau facem este în concordanță cu programul lui Dumnezeu pentru noi.
Aceasta înseamnă ca înainte de toate, după convertire,
să cunoaștem la ce anume ne-a chemat Dumnezeu. Cei mai mulți preferă o funcție de publicitate. Am cunoscut persoane care vor neaparat să fie prooroci deoarece este foarte profitabil şi-mi amintesc cum de un astfel de proroc mincinos, de prin zona Sibiului, care a înşelat o familie din Chicago cerându-i 7000 de dolari sub pretextul că este chemat în lucrarea Domnului; acest proroc a primit banii de la această familie, apoi a venit în Pitești cu concubina lui pentru a-şi cumpăra o maşină (deoarece el nu avea permis de conducere, neștiind să citească), iar aceasta din urmă l-a dus înapoi acasă pentru ca în final să plece cu mașină cu tot, părăsindu-l.
Sânt unii care nu au nimic de spus, dar care aleargă la
amvon deși Solomon (în Eclesiastul 5:1) ne spune: „Păzește-ți piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu și apropie-te mai bine să asculți decât să aduci jertfa nebunilor.”
În lucrarea lui Dumnezeu nu sunt șomeri și, indiferent
de calificarea sau studiile avute, fiecare dacă îşi știe chemarea va face totul spre slava Sa şi va da robilor Săi hrană la vremea potrivită. (Matei 24)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu