luni, 1 octombrie 2012

Fata morgana a deşertului.„Călătorii din Seba sunt plini de speranță când le văd, dar rămân înșelați în speranța lor, rămân uimiți când ajung la ele. (Iov 6:20).
Ioan Botezătorul s-a autodefinit ca fiind un glas care strigă în pustie și, el, a definit cel mai bine unde ne găsim noi.
 
Am traversat deșertul Iudeii și al Sinaiului, dar nu pe jos. Acolo însă pentru cei ce merg pe jos, cu asini sau cămile, apa e totul și această mare problemă (apa) a creat așa numita fata morgană, adică iluzia optică a unei oaze sau a unui izvor.
„Frații mei s-au arătat înșelători ca un pârâu care seacă..” Acești trei prieteni ai lui Iov au avut bune intenții - de a mângâia un om în suferință, dar Iov nu s-a încrezut în ei chiar dacă îi erau prieteni. „Blestemat să fie omul care se încrede în om. (Ieremia 17:17).
„Nu crede pe un prieten, nu te încrede în ruda cea mai de aproape, păzește-ți ușa gurii de cea care îți stă în brațe.” (Mica 7:5).
„Fiecare să se păzească de prietenul lui și să nu se încreadă în niciunul din frații săi, căci orice frate caută să înșele și orice prieten umblă cu bârfeli.” (Ieremia 9:4).
De unde știa Iov toate aceste sfaturi atunci când nu era scrisă nici o pagină din Biblie? Era inspirația Duhului Sfânt!

Călătorii din Seba, când vedeau semnul unui râu, erau plini de speranță, dar erau înșelați în așteptarea lor când le vedeau de aproape.
Pentru ca poporul Israel să se poată bucura de bogățiile Canaanului, unde curge lapte și miere, a trebuit să traverseze deșertul Sinaiului timp de 40 de ani.
Acum, e rândul nostru ca scurta noastră viață de pe pământ s-o petrecem în deșertul acestei lumi în care nu trebuie să ne încredem în nimeni, în afară de Domnul și cei ce formează trupul Său pentru a nu avea deziluzii.
Luna, pe tot parcursul istoriei sale, a fost frumoasă și admirată cât timp a fost văzută de departe, dar cum au ajuns acolo oamenii au aflat că de fapt este o fată morgană care pe partea luminoasă te arde, iar pe cea întunecată te îngheață.
Va veni o vreme când fiecare dintre noi vom fi puși în fața realităților eterne și când nu vom mai putea corecta, în nici un fel, erorile vieții actuale - de a lua iluziile înșelătoare ale deșertului și fantomele lui drept realități, deși am fost avertizați prin Cuvântul lui Dumnezeu că aici, pe pământ, totul este umbră și efemeritate.
Pe Iov această fată morgană nu l-a putut amăgi, el rugându-se pentru iertarea prietenilor săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu