luni, 30 ianuarie 2012

A iubi înseamnă a dărui Ioan 3-16.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat pe singurul Său Fiu” Ioan 3-16.

            Trăim într-o lume unde toate valorile au fost inversate. Ce tânăr sau tânără iubeşte cu gândul dăruirii, iubirea nu are decât un singur sens sau sens unic şi anume acela de a primi. Cine poate spune că iubeşte banii pentru a avea ce să dea? Toţi cei care îi iubesc, îi iubesc pentru a-i primi şi povestea iubirii este mare, dar cu un singur scop: acela de a primi.

            Ap. Pavel spune în faptele Apostolilor cap. 20 cuvintele Domnului Isus că: „este mai ferice să dai decât să primeşti” legând astfel fericirea de dăruire.

            De aceea lumea este nefericită deoarece a căutat fericirea nu în a dărui ci în a primi, contrar principiilor Biblice.

            Ce este foarte grav este faptul că această inversare a valorilor nu este percepută nici chiar de cei credincioşi, aşa cum nu ştim datorită învârtirii pământului când suntem cu capul sus sau jos.

            Când Sadhu Sundar Sing a fost spânzurat într-un sat Hinduist cu capul în jos, a afirmat aceste cuvinte: „Nimic nu mă miră că sunt spânzurat cu capul în jos într-o lume în care toate lucrurile sunt pe dos”.

            Trebuie neapărat să distingem între a iubi în limbajul Agape, adică a dărui necondiţionat, şi egoistul Eros, care confundă iubirea cu plăcerea.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu