duminică, 4 martie 2012

Adevărata prietenie.1 Samuel 6.

1 Samuel 6.       
         Biruinţa lui David asupra lui Goliat, numai pe Ionatan fiul împăratului Saul, l-a impresionat, deşi această victorie era un atentat la tot viitorul lui Ionatan, ca prinţ moştenitor.  
            Adevăratul caracter, se demonstrează în împrejurări dificile. Numai cine este dispus să piardă va câştiga vreodată. Ionatan vedea realitatea ce se află totdeauna umbrită de paravanul aparenţelor. Când predomină interesul personal egoist totdeauna, pierdem. De aceea lucrarea Domnului Isus a triumfat depăşind timpul şi eternitatea, a fost determinat în toate acţiunile Sale de binele mulţimii.
            Tabloul jertfei de pe Calvar care a impresionat întregul univers, soarele se întunecă, pământul se cutremură stâncile se despică  mormintele se deschid morţii înviază, a lăsat pasivi pe cei mai mulţi spectatori, deşii prin jertfa Sa toată omenirea are şansa învierii din moartea păcatului.
            Acelaşi tablou al biruinţei lui David asupra lui Goliat a provocat invidia unora, dar iubire şi simpatie numai lui Ionatan care ia dăruit îmbrăcămintea sa princiară după ce sa dăruit pe sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu