joi, 9 februarie 2012

Îmbătaţi de dragoste.


            „Mâncaţi prieteni beţi şi îmbătaţi-vă de dragoste”. Cântarea Cântărilor 5-1
Aşa cum Americani au ziua îndrăgostiţilor la 14 februarie, noi Românii acum avem şi sărbătoarea Americanilor, dar pe 24 februarie este ziua, de Dragobete adică beat de dragoste, ziua îndrăgostiţilor.
            De ce spune Domnul în Isaia 1-13 că nu poate vedea sărbătoarea unită cu nelegiuirea, deoarece toate sărbătorile instituite de Dumnezeu, aveau un sigur scop, proslăvirea numelui Său, prin amintirea marilor evenimente, zile în care erau interzise orice activitate, chiar şi pentru sclavi.
            Numai în această privinţă legea nu s-a schimbat şi anume că aşa cum trebuia să respecte Iudeul Sabatul, aşa trebuie să respectăm prima zi a săptămânii. Dumnezeul care condamna la moarte pe cei ce călcau legea este Acelaşi ieri azi şi-n veci, şi niciodată nu a renunţat la această  poruncă.
Toate sărbătorile păgâne din mitologia Greacă sau Romană au fost preluate de pe timpul lui Constantin Cel Mare în anul 325, aceasta fiind o condiţie a libertăţilor religioase.
            Copiii lui Dumnezeu au în fiecare zi o sărbătoare, deoarece sărbătoarea întoarcerii fiului risipitor, nu are decât început. Este boala tuturor, creştinilor de a fii îmbătaţi de dragostea Celui ce din dragoste, fără motiv a murit pentru noi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu