luni, 13 februarie 2012

Minte sănătoasă. Prov. 3- 4

               Toate ziarele de astăzi (n. n. 2010) au publicat decizia aşa zişilor doi îndrăgostiţi Ioana şi Alecu din Bucureşti, care pentru a fi siguri că vor fi totdeauna împreună, au decis să se sinucidă prin electrocutare, fiind astfel supranumiţii Romeo şi Julieta ai României.
            Noi, dealtfel, deţinem după ultimele statistici trei recorduri mondiale la suta de locuitori şi anume la sinucideri, avorturi, şi la consumul de alcool, dar totodată fiind singura ţară din lume cu cel mai mare număr de creştini, respectiv 99 % din populaţie, cu o pondere predominantă Ortodoxă.
            Dar statisticile mai arată ceva îngrozitor, că trăim într-o ţară şi o lume bolnavă din punct de vedere mintal. Prin slujba de dezlegare oficiată de preoţii Ortodocşi, se poate crede oare că sa schimbat ceva pentru viitorul lor. Evident nimic.
            Cum putem avea o minte sănătoasă, şi un trup sănătos cum spuneau latinii „Men sana în corpore sano”. Biblia este singura Carte a Cărţilor care ne arată soluţia în Proverbe 3-3 Să nu te părăsească bunătatea şi credincioşia deoarece ce ace face farmecul unui om este credincioşia sa Proverbe….
            O lume şi un tineret care se hrăneşte numai cu iluziile deşarte ale industriei cinematografice  şi ale  internetului nu poate avea parte decât de deziluzii ce conduc la pierderea minţilor şi implicit a sinuciderilor uneori ca în Guineea chiar în masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu